بررسی کامل علت استارت نخوردن ماشین و نحوه رفع آن

الماس پارت 2024/02/10

در دنیای امروزی پر از فناوری و اتوماسیون، وابستگی ما به وسایل نقلیه از جمله خودروها بی‌پایان است. خودروها به عنوان یکی از پایه‌های اصلی حیات مدرن، نه تنها وسیله حمل و نقل ما در جاده‌ها هستند، بلکه عواملی حیاتی در فرآیندهای روزمره ما نیز به‌شمار می‌روند. اما گاهی اوقات، زندگی با یک اتفاق غیرمنتظره مواجه می‌شود: ماشینی که ناگهان استارت نمی‌خورد!
این پدیده، علت انواع مختلفی می‌تواند داشته باشد و تأثیرات آن از آسیب و نقصان‌های ریز و کوچک گرفته تا مشکلات جدی و اضطراری، می‌تواند به زندگی روزمره ما دست پیدا کند. در این مقاله، قصد داریم به بررسی علت استارت نخوردن ماشین پرداخته و راهکارهای مختلف برای پیشگیری و رفع این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم.
از شایع‌ترین دلیل روشن نشدن خودرو می‌توان به خوابیدن باتری ماشین شما یا شل شدن پایانه‌های باتری آن باشد. همچنین می‌تواند به دلیل استارت بد، فیلتر کثیف و یا بنزین نامرغوب از دیگر دلایل روشن نشدن خودرو باشد.
با فهم عمیق‌تر از آنچه که در ظاهر به نظر می‌رسد، می‌توانیم از این آسیبات پیشگیری کنیم و در مواجهه با مواقع ناگوار استارت نخوردن ماشین، به عنوان راننده یا دارنده این وسیله، برخوردهای موثرتری داشته باشیم.

شخصی ناراحت از استارت نخوردن خودرو خود

علت استارت نخوردن ماشین

علت استارت نخوردن ماشین

تا زمانی که چیزی از بین نرفته باشد، هرگز متوجه اهمیت آن نمی‌شویم و این موضوع به ویژه در مورد ماشین بیشتر نمایان است. شما از آن برای رساندن فرزندانتان به مدرسه، رانندگی به محل کار، تهیه خواربار و سفر در سراسر شهر استفاده می کنید؛ بنابراین وقتی ناگهان از کار می‌افتد، دردسرهای بسیار زیادی ایجاد می‌شود.

موارد زیادی برای علت استارت نخوردن ماشین وجود دارد، اما برخی از آنها رایج‌تر از بقیه هستند. در این مطلب از مجله الماس پارت متداول‌ترین موارد و علت‌ها را برای روشن نشدن ماشین شما و توصیه‌هایی برای اطمینان از اینکه ماشین شما در بهترین شرایط خود باشد، آورده شده است.

سوئیچ

گاهی یک مشکل ساده مانند خراب بودن سوئیچ که اصلا به چشم نمی‌آید ممکن است باعث استارت نخوردن خودرو شود. پس به این موضوع دقت داشته باشد، زیرا اگر سوئیچ، مغزی سوئیچ یا سیم‌کشی مشکل یا خرابی داشته باشد خودرو روشن نمی‌شود.

شخصی در حال استارت زدن خودرو

مشکل در سوئیچ از علت استارت نخوردن ماشین است

نداشتن بنزین

از دیگر ساده‌ترین علت استارت نخوردن ماشین، که ممکن است به علت حواس پرتی فراموش کرده باشیم همین موضوع است .گاهی به دلیل مشغله‌های فکری کاملا فراموش می‌کنیم که ماشین بنزین داشته باشد، همین موضوع کوچک ممکن است باعث استارت نخوردن خودرو باشد. پس قبل از چک کردن موضوعات دیگر حتما باک بنزین خود را چک کنید.

خالی بودن باتری

این یکی از دلایل رایج علت استارت نخوردن ماشین، خالی بودن باتری است. اگر باتری شما دارای مقدار انرژی کمی باشد، ممکن است متوجه شوید که استارت به کندی می‌چرخد. گاهی اوقات، کابل‌های خورده شده نیز می‌تواند منجر به عبور جریان نامناسب الکتریسیته شود.

با این حال، دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باتری از بین برود. شاید در جایی یک سیم شل وجود داشته باشد، که منجر به رسانایی ناکافی شده است. استارت زدن خودرو یک راه آسان برای تشخیص وجود مشکل در باتری است. استارت ناقص یکی از بهترین روش‌ها برای دانستن وجود مشکل در باتری است. در چنین شرایطی، می‌توانید کمی اتصالات را تمیز کنید، یا اگر کمکی نکرد، باید باتری خود را تعویض کنید.

شخصی درحال باتری به باتری کردن

خرابی باتری علت استارت نخوردن ماشین

دینام

دینام معیوب هم یکی دیگر از علت استارت نخوردن ماشین است. در صورتی که از عدم کارکرد صحیح دینام خود اطمینان ندارید با جستجوی تسمه درایو که فرسوده شده است، شروع کنید. اگر تسمه پاره شود یا دینام از کار بیفتد، مطمئناً یک فلاش نور هشدار دریافت خواهید کرد. به طور کلی با دانستن علائم خرابی دینام خودرو می‌توانید مشکلات مربوط به دینام را مرتفع کنید.
با این حال، ممکن است در صورت وجود نقص در خروجی سیستم، این هشدار را دریافت نکنید. تعداد بسیار کمی از وسایل نقلیه پیشرفته دارای ناظر عملکرد صحیح دینام هستند، بنابراین ممکن است به یک تکنسین یا مکانیک برای بررسی موارد نیاز داشته باشید. علائم هشدار دهنده دیگری نیز وجود دارد که نشان می‌دهد باتری شما شارژ نمی شود، مانند استارت ضعیف یا چراغ های جلو که کم نور شده‌اند.

استارت

زمانی که خودروها برای اولین بار به وجود آمدند، مالک خودرو مجبور بود به صورت دستی میل لنگ بچرخاند. پیشرفت‌های فناوری منجر به ظهور استارت‌های الکتریکی شد، اما علی‌رغم افزایش قابلیت اطمینان مکانیسم‌های امروزی، استارت‌ها هنوز از خرابی مصون نیستند. استارت خراب معمولاً با صدای کلیک تشخیص داده می‌شود و می‌تواند وسیله نقلیه شما را در حالت غیرقابل استفاده قرار دهد. تنها مسائل مربوط به استارت می‌تواند مربوط به یا فلایویل باشد که یکی دیگر از علت استارت نخوردن ماشین است.

شمع ها

مسائل مربوط به مشکلات شمع تقریباً در موارد نادری رخ می‌دهند. این مشکلات باعث می‌شود وسیله نقلیه شما نتواند روشن شود. سه دهه پیش، مالک خودرو برای طی کردن مسافت 100,000 مایلی باید چندین بار خودرو خود را تعمیر می‌کرد، اما امروزه به لطف زمان‌بندی‌های طولانی تعویض شمع‌ها این تعمیرات به حداقل مقدار خود رسیده است.

فیلتر هوا

مانند انسان‌ها، یک خودرو برای عملکرد بهینه نیاز به نفس کشیدن دارد. با گذشت زمان، فیلتر هوای ماشین شما دچار گرفتگی به وسیله گرد و غبار خواهد شد که این تجمع گرد و خاک باعث عدم تهویه مناسب در خودرو خواهد شد و در نتیجه علت استارت نخوردن ماشین خواهد شد. بدون هوای کافی، گاز مشتعل نمی‌شود این به معنای ناقص ماندن فرایند احتراق داخلی است. تنها کاری که برای حل این مشکل باید انجام دهید این است که یک فیلتر هوای جدید تهیه کنید که تقریباً در هر فروشگاه لوازم یدکی هیوندا و کیا به راحتی در دسترس است.

شخصی درحال تعویض فیلتر هوا

کثیفی در فیلتر هوا علت استارت نخوردن ماشین

فیلتر سوخت

در کنار هوا، سوخت یکی دیگر از نیازهای ضروری برای خودرو است. هر وسیله نقلیه‌ای برای حرکت موثر به سوخت تمیز نیاز دارد. از باک ماشین گرفته تا حمل و نقل بنزین، موتور شما در معرض انواع کثیفی قرار می‌گیرد. فیلتر سوخت این اطمینان را می‌دهد که هیچ گونه کثیفی ناخواسته به پیستون‌های احتراق راه پیدا نمی‌کند. برای اطمینان از اینکه این وضعیت رخ نمی‌دهد، باید فیلترهای بنزین خود را بعد از هر 25,000 تا 40,000 مایل تعویض کنید (در صورتی که ماشین شما آفرود است این تعویض باید زودتر انجام شود).

پمپ سوخت

حتی اگر چیزی وجود نداشته باشد که سوخت را از مسیر خود به سمت محفظه احتراق باز دارد، پمپ بنزین خراب یا نامرغوب می‌تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد خودرو شما تأثیر بگذارد و علت استارت نخوردن ماشین شما شود.

برای بررسی اینکه آیا پمپ بنزین شما خوب کار می‌کند، کلید را به حالت “روشن” تغییر دهید و بررسی کنید که آیا صدای پمپ باک را می‌شنوید و یا خیر؟

استفاده از روغن موتور نامناسب

استفاده از روغن موتور غیر استاندارد که سازگار با خودروی شما نیست می‌تواند یکی از علت استارت نخوردن ماشین باشد. روغن موتورهای نامرغوب باعث تجمیع لایه های ضخیم روی قطعات موتور می‌شوند و بعد از مدتی از حرکات نرم قطعات خودداری می‌کنند، در نتیجه بهتر است از روغن موتور مناسب استفاده کنیم تا به قطعات ماشین آسیب نرسانیم.

خراب شدن انژکتور

سوخت رسانی بوسیله انژکتور دقیق‌تر و بی‌نقص‌تر از سوخت رسانی کاربراتوری است و نقش ضروری در سیستم سوخت رسانی خودروهای جدید دارند. هنگامی که موتور گرم است احتمال نرسیدن سوخت به آن وجود دارد و دلیل آن نیز خراب بودن انژکتور خودرو است. انژکتور معیوب موجب می‌شود تا ماشین نتواند استارت بخورد.

فرمان قفل شده

گاهی اوقات علت استارت نخوردن ماشین، پس از برداشت کلید، فرمان خودرو قفل می‌شود و این یک ویژگی ضد سرقت است. هنگام پارک، اگر فرمان در موقعیت قفل باشد، چرخ در آن وضعیت باقی می‌ماند. بنابراین، در حین چرخاندن کلید، چرخ را کمی به سمت راست یا چپ تکان دهید تا ویژگی ضد سرقت غیر فعال شده و کلید قابلیت چرخش پیدا کند.

شخصی درحال استارت زدن ماشین

فرمان قفل شده علت استارت نخوردن ماشین

تشخیص علت استارت نخوردن ماشین

تمامی موارد گفته شده می‌تواند علت استارت نخوردن ماشین باشد اما مهم‌ترین آن‌ها مواردی مانند استارت، باتری و دینام می‌باشند که جزو شایع‌ترین موارد برای استارت نخوردن خودرو است، اما تشخیص این مسئله هم می‌تواند جزو موارد مهم در تشخیص علت استارت نخوردن ماشین باشد، که کاری سخت و چالش برانگیز برای شما باشد ما در ادامه به راه های تشخیص این مشکل برای شما پرداخته‌ایم پس با ما همراه باشید.

نبود برق پشت آمپر و صفحه کیلومتر

در بسیاری از موارد برای خیلی از خودروسواران اتفاق افتاده است که با باز کردن سوییچ برای روشن شدن خودرو هیچ علائمی از روشن خودرو نشان داده نمی‌شود و اصطلاحا برق پشت امپر نمی‌آیند در این حالت بهترین راه برای تشخیص علت استارت نخوردن خودرو این است که اول به سراق فیوزها و بررسی آنها بپردازید، در صورت بررسی سالم بودن باید به سراغ سوییچ و بررسی سیم کشی‌های داخلی سوییچ خودرو بروید. عمده علت نیومدن برق پشت امپر خودروی شما به دلیل سیستم برق خودرو می‌باشد. البته که مورد بعدی نیز که به بررسی نیاز دارد بازدید از باتری خودرو است، در این مرحله بهتر است که باتری خودروی خود را تست کنید. اگر در جایی هستید که امکان تست باتری وجود ندارد می‌توانید با استفاده از یک سیم معمولی دو قطب باتری را تست کنید اگر با اتصال کردن دو قطب باتری سیم‌های خودرو جرقه قوی بزند مشکلی در باتری وجود ندارد، اما در غیر این صورت باتری خودروی شما خراب شده و نیاز به تعویض دارید.

متصل بودن برق و استارت نخوردن خودرو

علاوه بر موارد بالا برای استارت نخوردن ماشین و خودروی شما ممکن است که در مواردی برق در خودروی شما وجود داشته باشد اما باز هم خودروی شما استارت نخورد مهم‌ترین علت آن ضعیف بودن باتری است و به احتمال زیاد باتری خودروی شما خراب شده و باید تعویض شود البته شارژ کردن باتری خودرو از طریق باتری به باتری می‌تواند بهترین راه برای به کار انداختن دوباره باتری خودرو باشد. نکته مهم دیگر این است که بهتر است برای به کار انداختن دوباره باتری حتما از روش باتری به باتری کردن استفاده کنید و از هل دادن خودرو اجتناب کنید، هل دادن خودرو می‌تواند موجب آسیب رساندن به تسمه تایم خودرو شود. حواستان باشد بعد از باتری به باتری کردن به مدت یک ساعت خودروی خود را روشن نگه دارید تا باتری به طور کامل شارژ شود.

شخصی درحال استارت زدن خودرو

خرابی در برق استارت علت استارت نخوردن ماشین

استارت خوردن با تاخیر خودرو 

در بسیاری از موارد خودروی شما استارت می‌خورد اما این استارت خوردن و روشن شدن با تاخیر اتفاق می‌افتد، بسیاری از افراد خیال می‌کنند که خراب شدن و تعویض باتری می‌تواند مشکل را حل کند. اما یکی از مهم ترین دلایل برای دیر استارت خوردن خودرو را می‌توان خرابی در قسمت بوش استارت خودرو باشد.

صدای غیر معمول هنگام استارت زدن 

برای تشخیص علت استارت نخوردن ماشین در بسیاری موارد این مورد هم پیش می‌آیند که هنگام استارت خوردن صدای تق تق از خودرو شنیده شود، به احتمال قوی رله و اتوماتیک استارت خودروی شما دچار مشکل شده است و باید تعویض گردد، برای تشخیص این مشکل نیز می‌توان با استفاده از یک سیم و اتصال آن به باتری خودروی خود را روشن کنید، اگر مشکل و صدایی هنگام روشن شدن نداشتید رله اتومات باتری خودروی شما سالم است.

خاموش شدن خودرو پس از استارت زدن

در قسمت‌های بالاتر در رابطه با دینام خودرو و نقش آن در شارژ کردن و روشن شدن خودرو با شما صحبت کردیم، اگر دینام خودروی شما خراب شده باشد باتری را پس شارژ کردن دشارژ می‌کند و نهایت بتوانید یک ساعت خودروی خود را روشن نگه دارید، پس مهم‌ترین کار در این رابطه بررسی و تعمیر دینام خودرو می‌باشد.

شخصی درحال چک کردن باتری خودرو

ضعیف بودن باتری علت استارت نخوردن ماشین

 

جمع بندی

طیف گسترده‌ای از دلایل و مشکلات وجود دارد که ممکن است علت استارت نخوردن ماشین شود. ولی با داشتن و مقدار کمی دانش می‌توان این مشکلات را حل کرد. استارت نخوردن خودرو بیشتر در فصل سرما شایع بوده و اتفاق می‌افتد. بهتر است که تا قبل از بررسی درست و با دقت استارت نخوردن خودرو اقدام به تعویض هیچ قطعه‌ای نکنید در این مقاله توسط الماس پارت، موارد زیادی را برای تشخیص علت استارت نخوردن ماشین بررسی کردیم و شما می‌توانید پس از بررسی با مراجعه به تعمیرکار خودرو این مشکل را برطرف کنید و خودروی خود را تعمیر کنید. البته این را هم فراموش نکنید که استارت نخوردن خودرو با روشن نشدن آن کاملا متفاوت بوده و هردوی این مشکل علت‌های مختلفی دارد که در این مقاله به بررسی تمامی موارد آنها پرداختیم.

الماس پارت

سوالات متداول

  • چرا یک ماشین ممکن است استارت نخورد؟

علل استارت نخوردن ماشین ممکن است شامل باتری ضعیف، مشکلات در سیستم‌های الکتریکی، مشکلات در سیستم سوخت‌رسانی یا ترمز، یا خودرو به مدت طولانی استفاده نشده باشد.

  • چطور می‌توانم با مشکل استارت نخوردن ماشین برخورد کنم؟

تست باتری، بررسی سیستم‌های الکتریکی و سوخت‌رسانی، بررسی ترمزها، و انجام یک سرویس منظم می‌تواند به تشخیص و رفع مشکلات کمک کند.

  • چگونه می‌توانم تشخیص دهم که مشکل استارت نخوردن ماشین از باتری است؟

اگر صدای کلیک زدن در هنگام چرخاندن کلید را شنیدید و ماشین استارت نزد، احتمالاً باتری ضعیف است. تست باتری با ولت‌متر می‌تواند این مشکل را تشخیص دهد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.